Akik le szeretnék cserélni 5.1-es házimozi rendszerüket 7.1-re, azok még várjanak egy kicsit, és tájékozódjanak. Mark Fleischmann, a DesignTechnicán írt egy hosszabb cikket a különböző házimozi hangrendszerekről. Az írásból kiderül, hogy a kevésbé igényeseknek nyilván a jövőben is jó lesz a sztereó hang, akik viszont tényleg mozihangulatot szeretnének otthonra, azok már ma is rendelkeznek 5.1-es tárhatású rendszerrel.

De váltsanak-e a piacon megjelenő 6.1-es, sőt, 7.1-es hangrendszerekre? Fleischmann szerint a válasz egyértelmű "nem", ugyanis ezek a "fejlettebb" hangrendszerek nem igazán növelik a hangélményt egy átlagos nappaliban.

Vagyis otthoni mozizásra tökéletesen elegendő az 5.1-es hang.

A cikkhez írott hozzászólásokból is kiderül, hogy a fogyasztói tapasztalatok általában nem túl pozitívak a "fejlettebb" hangrendszerekkel kapcsolatban. A többség marketingfogásnak tudja be a 6.1 és 7.1 terjedését.  És itt olyanokról beszélünk, akik elcsábultak, és most otthon próbálgatják úgy beállítani az erősítőt, hogy érzékeljenek valamit a plusz 2 hangfal üzemeltetéséből.

Arról nem is beszélve, hogy egy komolyann 7.1-es hangrendszer már olyan mértékben rátelepszik a szobára, hogy szinte minden egyéb tárgy zavaró lesz. Vagy a hang útját zavarja, vagy egyszerűen csak zsúfolt lesz a szoba ha hét hangfalt akarunk vázák közé helyezni.